Autor

Autor

Portal informare si promovare turistica, inscrieri unitati turistice.
ARGES

portal de informare turistica al judetului Arges

Date istorice

Conditiile geografice au favorizat existenta pe meleagurile argesene a unei comunitati umane evidentiata prin numeroase marturii arheologice care dateaza incepand din perioada Comunei Primitive. Pe valea Argesului, si a Dambovicului au fost descoperite fosile ale unor vietuitoare din cele mai vechi timpuri si unelte apartinand culturii de predezvoltare in paleoliticul inferior.
In aceasta perioada oamenii traiau alaturi de animale uriase care au disparut de mult din fauna Terrei: mamutul, calul salbatic, ursul de pestera, ale caror urme au fost gasite in terasele Argesului, langa Pitesti dar si in pestera de pe Valea Dambovitei.
Pe teritoriul actualului municipiu Pitesti si al comunelor Stefanesti si Gaesti au fost gasite obiecte din epoca bronzului: ceramica, topoare din piatra slefuita, etc.
Pe meleagurile argesene s-a format marea uniune tribala geto-dacica. Existenta unor dovezi clare greco-macedonene din perioada geto-dacica atesta existenta unui centru al schimburilor comerciale pe teritoriul actualului Municipiu Pitesti, loc in care se intalneau locuitori ai nordului si sudului Dunarii.
Aici s-au descoperit vase din ceramica dacica, dar si greceasca, ceea ce dovedeste faptul ca pe aceste lacuri se realiza comert intre daci si locuitori ai sudului peninsului Balcanice. O asezare dacica din sec. II-I i.e.n. a fost descoperita si in orasul Campulung.
Continuitatea existentei umane pe teritoriul actualului judet Arges, ocupa retragerea aureliana din 273 e.n., este evidentiata prin descoperirea unei asezari (95 morminte de incineratie) apartinand dacilor liberi din Muntenia.
Prima capitala a acestui stat feudal romanesc a fost Curtea de Arges, in prezsent tanar municipiu argesean.

Campulungul este cel mai vechi oras din Tara Romaneasca. Exista doua variante privind intemeierea Campulungului. Unii istorici sustin ca a fost intemeiat de cavalerii teutoni la inceputul secolului al XIII-lea, iar altii, care se bazeaza in special pe traditie, considera ca intemeietorul orasului este Radu Negru.

In timpul Domniei lui Basarab I a fost inceputa constructia Bisericii Domnesti din Campulung, care a fost continuata de fiul sau succesor ca domnie, Nicolae Alexandru Basarab.

Capitala Tarii Romanesti a revenit la Curtea de Arges in timpul domniei lui Vlaicu, care a reprezentat prima mare victorie a ostirii valahe impotriva turcilor, intr-o batalie care a avut loc in anul 1365.

In perioada domniei sale, Neagoe Basarab a realizat a realizat Manastirea Curtea de Arges, cunoscuta din 1793, cand s-a intemeiat Episcopia de Arges, sub numele de Biserica Episcopala.

In perioada anilor 1688-1714, Tara Romaneasca a fost condusa de Constantin Brancoveanu. La inceputul domniei sale, Campulungul era ocupat de trupe austriece, apoi au venit tatarii, dupa care patrund in oras ostile unguresti.

Marea Unire dintre Principatele Romane si Transilvania de la 1 Decembrie 1918 a fost privita cu mare bucurie de locuitorii judetului Arges. La Pitesti a avut loc o mare adunare populara la care s-a evocat lupta de veacuri a poporului roman pentru realizarea unitati statale.

In anul 1957, la Campulung s-a realizat primul autoturism romanesc de teren, iar in anul 1968 a inceput sa functioneze intreprinderea de autoturisme Pitesti, ambele fiind simboluri actuale argesene.
castelul-lui-vlad-tepes-din-arges-2094.JPG
Trimite ca și anonim - Nume
Scrieţi codul de control "3156"
:-):-D:-D:-P:-O:-(:-B:-/:-o;-)B-):-X>-)]-|[-][-]love
Va astept pe :
www.turisminarges.tk
www.turisminromania.tk
www.turism-arges.tk
www.pensiuni-arges.tk
turismarges
Hello world!
VAND CASA BRADETU, JUD. ARGES
CASA 4 CAMERE, PIVNITA POSIBILITATE CRAMA,POSIBILITATE RACORDARE APA SI CANALIZARE,POSIBILITATE RACORDARE CABLU TV,CONSTRUCTIE CARAMIDA, LANGA SANATORIU BRADET,800 mp TEREN,ACCES STRADA,PRETABIL PENSIUNE.
TELEFON : 0742078012
untitled.JPG
© Copyright 2009 Toate drepturile rezervate pensiuniarges.wgz.ro
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one